Feest tips voetbalfeest

Viert u binnenkort een voetbalfeest met uw zoon of dochter dan delen wij graag onze feesttips met u!

Wanneer de kinderen binnenkomen is het handig voor iedereen een kleurplaat neer te leggen. Omdat de kinderen over het algemeen niet allemaal tegelijk binnenkomen hebben ze zo direct wat te doen. Een voetbalkleurplaat is natuurlijk helemaal goed!

Als alle kinderen binnen zijn laat u ze nog een paar minuten spelen, voor het feestje echt begint. Het begin van een feestje verloopt vaak een beetje rommelig, zijn de spelletjes eenmaal begonnen dan zit de stemming er goed in!

Een feest is niet compleet zonder taart en limonade. Nu wordt taart over het algemeen niet veel gegeten, maar een plakje cake (eventueel zelf te versieren) of slagroomsoesjes dan weer wel! In de webwinkel kunt u voetbalbordjes, voetbalbekers en voetbalkaarsjes bestellen waar de kinderen van eten en drinken. (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

 voetbalborden

Als de jarige het leuk vindt, is het grappig om de jarige op de gang te zetten en de kinderen te cadeautjes te laten verstoppen in de huiskamer. Wanneer er een cadeautje is gevonden, mag de jarige raden van wie deze komt.  (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

Zijn de kinderen al wat groter, dan is het leuk om ze briefjes te laten trekken met de namen van de spelers van het Nederlands Elftal. Dat is uiteraard ook de naam waarmee ze tijdens de spelletjes worden genoemd. Eventueel maakt u ook rugnummers welke u met een veiligheidsspeldje vastzet op de rug van de kinderen. (Tijdsduur ongeveer 10 tot 15 minuten)

Het is leuk een groepsfoto te maken. Heeft u een digitale camera dan is het leuk deze uit te printen en na het feestje mee te geven aan de kinderen.

Tijd om te voetballen!!

Elk kind krijgt een eigen flesje (bijvoorbeeld een bierflesje of een lege frisdrankfles) bij voorkeur gevuld met water. Het is de bedoeling de flesjes van de andere kinderen om te schoppen terwijl het eigen flesje blijft staan. Valt het flesje om, dan ben je af. Dit gaat door tot er nog maar 1 speler overblijft. De kinderen die af zijn kunnen de overblijvers aanmoedigen. (tijdsduur 15 tot 20 minuten)

Bij het volgende spel gaan de kinderen penaltyschieten.
Heeft u een doel dan is het leuk, een doel is echter ook gemakkelijk gemaakt door met stoepkrijt een flinke streep op de grond te trekken. Over de streep is een doelpunt, ernaast of tegen gehouden niet. Het is leuk alle kinderen twee keer te laten schieten en ook te laten keepen. Zo komt iedereen evenveel aan de beurt. Zijn de kinderen 8 jaar of ouder dan is het leuk een score bij te houden en eventueel een finale te spelen onder de topscoorders. Kinderen onder de 8 vinden dit vaak niet leuk, en voelen zich soms benadeeld als zij niet in de finale mogen. (tijdsduur 15 tot 20 minuten)

Na deze inspannende spelletjes is het lekker om wat lekkers te eten en wat te gaan drinken. Om in de "groene" sfeer van het voetbal te blijven is het leuk om groene limonadesiroop te maken. Verkrijgbaar bij de supermarkt.

Als het weer wat slechter is, dan kan dit spel ook binnen gespeeld worden. We gaan namelijk blaasvoetballen!
Alle kinderen krijgen een watje en een rietje. Met het rietje mogen ze proberen het watje zo snel mogelijk over een streep heen te blazen. Dit spel kan twee aan twee gespeeld worden. De winnaars mogen nog een keer tegen de andere winnaars. De kinderen die als tweede over de streep waren mogen ook nog een keer tegen elkaar. (tijdsduur 10 tot 15 minuten)

We gaan weer even de benen strekken en doen een slalom. Met de flesjes van het flesvoetbal zet u een klein parcours uit waar de kinderen met de bal al slalommend omheen lopen.
(tijdsduur 10 tot 15 minuten)

Hoe goed kan iedereen de bal hooghouden? Dat gaan we natuurlijk testen! Om en om mag iedereen proberen hoe lang de bal hooggehouden kan worden. (tijdsduur 5 tot 10 minuten)

Pfff, dat is vermoeiend, de kinderen hebben wel een sportdrankje met wat lekkers verdiend. Fruit is helemaal goed, maar of de voetballers dat willen is de vraag. Ze hebben nog wel wat energie nodig want de finale komt in zicht. De voetballers worden in twee teams verdeeld en spelen een heuse wedstrijd. Voor kinderen tot 6 jaar is 2 keer 10 minuten voldoende. Oudere kinderen kunnen met gemak 2 x 15 minuten voetballen. Wilt u het op een echt WK laten lijken dan is het leuk om de teams om te dopen in landen. Bijvoorbeeld Griekenland tegen Italie. Toeschouwers zijn natuurlijk altijd leuk(tijdsduur 20 tot 30 minuten)

Na de wedstrijd zijn de kinderen vast heel hongerig en neemt u ze mee naar de voetbalkantine (lees naar huis wat tijdelijk dienst doet als voetbalkantine). Eten de kinderen mee dan kunnen ze bijvoorbeeld een broodje kroket, kipfingers, patatjes of een broodje pindakaas bestellen.
Worden de kinderen afgehaald dan kunnen ze eerst nog wat limonade met wat lekker bestellen voor het feestje erop zit. Wilt u de kinderen wat meegeven na het feestje dan is het leuk om ze allemaal een medaille te geven (te bestellen in de webwinkel).

medaille

Heeft u nog tijd over dan volgen hier wat algemene feest-tips.

Blaas een aantal ballonnen op en knoop deze met een elastiekje om de enkels van de kinderen. Zodra de muziek aanstaat proberen de kinderen de ballonnen van het andere kind kapot te trappen.

U doet wat snoepjes in een bakje water en de kinderen mogen deze in een keer proberen uit het water te vissen.

"...................."(naam van de jarige) hoe laat is het! Dit is een heel leuk spelletje dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. De jarige gaat aan de ene kant van de kamer staan met zijn rug naar de kinderen toe, de kinderen aan de andere kant. Zij roepen "............... hoe laat is het? Waarop de jarige bijvoorbeeld antwoord "drie uur". De kinderen zetten dan 3 passen vooruit. Dit gaat door tot de jarige denkt dat de kinderen dichtbij zijn. Als zij dan weer vragen hoe laat het is roept de jarige "ETENSTIJD" en probeert de kinderen te tikken voor ze weer terug zijn aan de andere kant van de kamer.

Wij wensen u heel veel plezier met het voetbalfeestje en hopen dat u niet vergeet te genieten en foto's te maken!

Vindt u een voetbalfeest erg leuk voor uw zoon of dochter maar zou u graag wat meer handvatten voor het feestje hebben? Dan kunt u onze voetbalspeurtocht bestellen met uitnodigingen, inleidend verhaal, kleurplaat, opdrachtkaartjes, ballonnen, medailles en diploma's. Meer informatie vindt u in de webwinkel.