• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Feest tips ridderfeest

Viert u binnenkort een ridderfeest met uw zoon of dochter dan delen wij graag onze feest tips met u!

Om de huiskamer om te toveren tot een ridderkasteel is niet heel moeilijk! Met een riddervlaglijn, ridderballonnen, wat doeken voor de ramen en een ridderkasteel van blokken lijkt het al snel helemaal echt.

vlaglijn ridder ballonnen ridder

Natuurlijk wil je er als ridder uitzien op je feestje. Met een ridderschild en een zwaard lukt dat al snel. Heb je ook een ridderverkleedpak dan is het helemaal top!

Als de kinderen binnenkomen is het leuk als er al een ridderkleurplaat klaar ligt voor ze. Dat is gemakkelijk, want zo heeft iedereen iets te doen tot iedereen binnen is. Vergeet niet je naam op de kleurplaat te zetten zodat je weet welke kleurplaat van jou is.

Cadeautjes krijgen is leuk, maar nog leuker is het als je er iets voor moet doen! Jullie gaan allemaal in een kring zitten terwijl er een muziekje wordt opgezet. Terwijl de muziek loopt geven jullie cadeautjes door op de muziek. Stopt de muziek dan mag je het cadeautje openmaken dat je in je handen hebt.

Een taartje eten is lekker maar een plakje cake doet het altijd goed. Als je het leuk vindt kunnen jullie een plakje cake versieren met slagroom en bijvoorbeeld zilveren pilletjes (Baukje, supermarkt) worden ineens ridderkogels. Van stukjes dropveter maak je een draak of een schatkaart. Laat je fantasie maar werken! Bij taart of cake hoort lekker drinken, namelijk ridderbier. Dit is natuurlijk geen echt bier maar appelsap (niet doorvertellen aan je vriendjes hoor!).

Het is leuk om op zoek te gaan naar de schat. Papa en mama verstoppen de schat en jullie mogen er aan het einde van het feestje naar gaan zoeken. De schat kan van alles zijn, zoals gouden munten, maar ook pakjes drinken en wat lekkers.

gouden munten

Wilt je gaan knutselen met je vrienden en vriendinnen dan is het leuk om een ridderschild te maken. Uit stevig karton knip je schilden die jullie gaan versieren met stickers en in kunnen kleuren. Na afloop van het feestje kan het schild mee naar huis. Het verven van een schild is ook leuk, maar dat moeten papa en mama ook goed vinden natuurlijk!

Ridders zijn heel sterk, daarom gaan ze een wedstrijdje doen in touwtrekken. Jullie worden verdeeld in twee groepjes. Er wordt een streep getrokken of een lintje neergelegd, waarna jullie gaan proberen het team van de ander over de streep te trekken. Na het eerste potje is er tijd voor revanche!

Appel happen is leuk maar best nog moeilijk. Aan een touwtje wordt een appel opgehangen, die geblinddoekt gehapt mag worden. Omdat een appel rond en stevig is, is het nog best moeilijk deze te pakken te krijgen. Lukt het dan mag de appel natuurlijk worden opgegeten!

Aan het einde van het feestje is het leuk om de kinderen tot ridder te slaan. U neemt hiervoor een zwaardje waarmee u de kinderen op de rechterschouder plechtig tot ridder slaat.

Heeft u nog tijd over dan volgen hier wat algemene feest-tips.

Blaas een aantal ballonnen op en knoop deze met een elastiekje om de enkels van de kinderen. Zodra de muziek aanstaat proberen de kinderen de ballonnen van het andere kind kapot te trappen.

U doet wat snoepjes in een bakje water en de kinderen mogen deze in een keer proberen uit het water te vissen.

"...................."(naam van de jarige) hoe laat is het! Dit is een heel leuk spelletje dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. De jarige gaat aan de ene kant van de kamer staan met zijn rug naar de kinderen toe, de kinderen aan de andere kant. Zij roepen "............... hoe laat is het? Waarop de jarige bijvoorbeeld antwoord "drie uur". De kinderen zetten dan 3 passen vooruit. Dit gaat door tot de jarige denkt dat de kinderen dichtbij zijn. Als zij dan weer vragen hoe laat het is roept de jarige "ETENSTIJD" en probeert de kinderen te tikken voor ze weer terug zijn aan de andere kant van de kamer.

Wij wensen u heel veel plezier met het ridderfeestje en hopen dat u niet vergeet te genieten en foto's te maken!

Vindt u een ridderfeest erg leuk voor uw zoon of dochter maar zou u graag wat meer handvatten voor het feestje hebben? Dan kunt u onze ridderspeurtocht bestellen met uitnodigingen, inleidend verhaal, kleurplaat, opdrachtkaartjes, ballonnen, een zakje gouden muntjes en diploma's. Meer informatie vindt u in de webwinkel.