Feest tips prinsessenfeest

Viert u binnenkort een prinsessenfeest met uw dochter dan delen wij graag onze feest tips met u!

De huiskamer omtoveren tot een prinsessenkamer is niet moeilijk. Prinsessen zijn meestal dol op roze en op glitterts. Wat mooie kussentjes in wit en roze en roze crepe papier slingertjes aan de lamp komt u al een heel eind. Maak de eettafel feestelijk met een mooi tafelkleed, roze borden en bekers en hang prinsessenballonnen en een mooie vlaglijn op. Missie geslaagd!

Natuurlijk wil je er ook als een prinses uitzien op je feestje. Met een mooie prinsessenjurk komt dat helemaal goed. Wat glitters in je haren en je prinsessenoutfit is compleet. Komen de gasten dan krijgen zij ook wat glitterhaarlak in natuurlijk. Nodig je ook jongens uit, dan heb je direct ridders die jullie prinsessen kunnen beschermen!

Als de kinderen binnenkomen is het leuk als er al een prinsessenkleurplaat klaar ligt voor ze. Dat is gemakkelijk, want zo heeft iedereen iets te doen tot iedereen binnen is. Vergeet niet je naam op de kleurplaat te zetten zodat je weet welke kleurplaat van jou is.

Cadeautjes krijgen is leuk, maar nog leuker is om cadeautjes te grabbelen! Alle cadeautjes worden in een grote mand of doos gedaan en jij mag steeds een cadeautje grabbelen. Als je een cadeautje vast hebt mag je raden wie de gever is.

Een taartje eten is lekker maar een plakje cake doet het altijd goed. Als je het leuk vindt kunnen jullie een plakje cake versieren met slagroom. In de supermarkt zijn speciale strooibussen met prinsessenstrooisel verkrijgbaar. Zo tover je jouw plakje cake om tot een prinsessentaartje! Daarna mag je het natuurlijk ook weer opeten.

 Disney Prinsessen 
Voor jullie de spelletjes gaan doen is het leuk om aan papa of mama te vragen een groepsfoto te maken. Hebben jullie een printer en een digitale camera dan is het leuk om deze uit te printen en mee te geven na afloop van het feestje.

Prinsesssen zijn dol op een dansje! Met een toverstokje dansen is helemaal leuk. Je zet een vrolijk muziekje op en geeft jouw prinsessentoverstok door aan iemand anders. Jullie blijven het stokje doorgeven tot de muziek stopt. Degene die het stokje vast heeft mag even aan de kant gaan staan. Dit blijven jullie doen tot er nog maar 1 iemand over is.

Oh jee Assepoester is net langsgerend, maar is haar schoentje verloren!! Omdat ze haar schoentje graag weer terug wil vinden vraagt ze jullie haar te helpen. Mama heeft vast wel een schoen met een hoge hak die jullie kunnen zoeken. En als je haar heel lief aankijkt wil ze misschien wel even Assepoester spelen en het schoentje passen als jullie deze hebben gevonden...

Tijd voor prinsessenlimonade en roze en witte snoepjes (varkenssnuitjes van Katja bijvoorbeeld, of snoephartjes).

Het is op een prinsessenfeest erg leuk om elkaar en jezelf op te maken.
In de winkels is veel kindermake up te krijgen, en glitterhaarlak is ook helemaal leuk. Een paar handspiegeltjes om te kijken wat je doet is ook leuk. Met wattenstaafjes kan je de make-up aanbrengen.

Hmm, een "lekker" spelletje is altijd leuk. Voor het feestje begint hang je aan een lijntje meerdere spekkies op (ziet er trouwens erg leuk uit als versiering, maar hang het dan nog hoog!) met een wasknijper. Een voor een krijg je een blinddoek voor en probeert geblinddoekt een spekkie van de lijn te happen.

Het prinses aankleed spel is een snel spel om te spelen! Je verdeelt de kinderen in twee groepjes. Aan de ene kant van de kamer staan de kinderen, aan de andere kant leg je twee prinsessenjurkjes en tiara's of schoenen met hakken. Het maakt niet zoveel uit wat het is, als het maar koninklijk is! Zodra er start wordt geroepen rennen de eerste kinderen van het groepje naar de andere kant van de kamer. Ze trekken de jurkjes aan, stappen in de schoenen met hakken en lopen weer terug naar de overkant. Daar trekken ze de kleren en de schoenen weer uit. De volgende trekt ze aan en loopt naar de overkant waar de kleren weer uitgetrokken worden. Snel terugrennen zodat de volgende kan starten. Het groepje dat als eerste helemaal klaar is heeft gewonnen. Een leuk en flitsend spelletje om op je prinsessenfeest te doen! Komen er ook jongens dan is het handig om ridder of prinsen kleding neer te leggen. Jongens houden niet zo van hakken en jurken!!

Wie zoekt de appel die is vergiftigd door de heks?? Zoek de appel zo snel mogelijk voor Sneeuwwitje de appel vindt en er een hap van neemt! Hiervoor heb je ongeveer 6 appels nodig.
Vijf groene en een rode. De rode appel is vergiftigd, de groene appels zijn dat niet...
Je vraagt papa of mama de appels te verstoppen zodat jullie ze kunnen gaan zoeken.
Je kan ook zorgen voor voldoende groene appels voor elk kind, zodat jullie na het spelletje allemaal een appel kunnen eten!

Een spel dat bijna elk kind leuk vindt is het eenhoornspel. Het lijkt op ezeltje prik, maar dan probeer je de eenhoorn op de juiste plek te plakken met een blinddoek voor. Het spel is verkrijgbaar in de webwinkel.

eenhoornspel

Heeft u nog tijd over dan volgen hier wat algemene feest-tips.

Blaas een aantal ballonnen op en knoop deze met een elastiekje om de enkels van de kinderen. Zodra de muziek aanstaat proberen de kinderen de ballonnen van het andere kind kapot te trappen.

U doet wat snoepjes in een bakje water en de kinderen mogen deze in een keer proberen uit het water te vissen.

"...................."(naam van de jarige) hoe laat is het! Dit is een heel leuk spelletje dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. De jarige gaat aan de ene kant van de kamer staan met zijn rug naar de kinderen toe, de kinderen aan de andere kant. Zij roepen "............... hoe laat is het? Waarop de jarige bijvoorbeeld antwoord "drie uur". De kinderen zetten dan 3 passen vooruit. Dit gaat door tot de jarige denkt dat de kinderen dichtbij zijn. Als zij dan weer vragen hoe laat het is roept de jarige "ETENSTIJD" en probeert de kinderen te tikken voor ze weer terug zijn aan de andere kant van de kamer.

Wij wensen u heel veel plezier met het prinsessenfeestje en hopen dat u niet vergeet te genieten en foto's te maken!

Vindt u een prinsessenfeest erg leuk voor uw zoon of dochter maar zou u graag wat meer handvatten voor het feestje hebben? Dan kunt u onze prinsessenspeurtocht bestellen met uitnodigingen, draaiboek, inleidend verhaal, kleurplaat, opdrachtkaartjes, ballonnen, een toverstafje en diploma's. Meer informatie vindt u in de webwinkel.


gouden kroontjes