Feest tips piratenfeest

Viert u binnenkort een piratenfeest met uw zoon of dochter dan delen wij graag onze feesttips met u!

Om de huiskamer of de tuin om te toveren tot een piratennest heb je niet veel materialen nodig!
Een piratenvlag voor het raam, en als het in huis is een visnet met een paar visjes of schelpen erin. Van een fles week je het etiket en rolt er een opgerolde schatkaart in.Zo ziet het er al helemaal echt uit. Piratenballonnen en een piratenvlaglijn maken het af.Uiteraard wil je er als jarige als een echte piraat uitzien! Met wat stoppels op je gezicht en een getekend litteken kome je al heel ver. Een piratenhoofddoek en een ooglap makent het helemaal af. Schmink je vrienden en vriendinnen en geef ze een ooglap en het piratenfeest kan beginnen!

ooglapjes piraat


Als de kinderen binnenkomen is het leuk als er al een piratenkleurplaat klaar ligt voor ze. Dat is gemakkelijk, want zo heeft iedereen iets te doen tot iedereen binnen is. Vergeet niet je naam op de kleurplaat te zetten zodat je weet welke kleurplaat van jou is.

Cadeautjes krijgen is leuk, maar nog leuker is het als je er iets voor moet doen! Jij mag op de gang gaan staan en de gasten verstoppen jouw cadeautjes. Als je binnen wordt geroepen mag je gaan zoeken!

Een taartje eten is lekker maar een plakje cake doet het altijd goed. Als je het leuk vindt kunnen jullie een plakje cake versieren met slagroom en bijvoorbeeld zilveren pilletjes (Baukje, supermarkt) worden ineens piratenkogels. Van stukjes dropveter maak je een palmboom of een schatkaart. Laat je fantasie maar werken! Bij taart of cake hoort piratendrank, namelijk piratenbier. Dit is natuurlijk geen echt bier maar appelsap (niet doorvertellen aan je vriendjes hoor!).

Uiteraard gaan jullie op zoek naar de schat. Papa en mama verstoppen de schat en jullie mogen er aan het einde van het feestje naar gaan zoeken. De schat kan van alles zijn, zoals gouden munten, maar ook pakjes drinken en wat lekkers.

gouden munten

Een leuk spel is de tweebenenrace. Met zijn tweetjes ga je een parcours volgen met de middelste benen aan elkaar gebonden. Dit betekent dat jullie goed moeten samenwerken en allebei dezelfde kant op moeten lopen. Dat valt nog niet mee!! Handig voor als het piratenschip deint op de golven.. Jullie kunnen dan mooi je evenwicht bewaren. (tijdsduur 5 tot 10 minuten)

En wat doet een piraat nog meer? Precies, vissen vangen in de zee!!
Met een grote bak water en verschillende vissen (toffee's, snoepdolfijnen) mag je om de beurt proberen zelf een vis te vangen. En daarna natuurlijk ook zelf opeten. Goed je ogen openhouden onder water... (tijdsduur 5 tot 10 minuten)

Touwtrekken is altijd leuk. Verdeel de kinderen in twee teams en trekken maar! (tijdsduur 5 tot 10 minuten)

Heb je al eens een piraat geschoren? Het werkt alsvolgt. Iedereen krijgt een opgeblazen ballon waar met stift een gezichtje met stoppels opgetekend is. Je mag er om de beurt wat scheerschuim opdoen. Een houdt de ballon vast, de ander probeert het scheerschuim eraf te scheren zonder dat de ballon knalt. Lijkt makkelijker dan het is! (tijdsduur 10 tot 15 min)

Aan het einde van het feest ga je natuurlijk op zoek naar de schat. Veel plezier met zoeken naar de schat.

Is er nog tijd over dan volgen hier wat algemene feest-tips.

Blaas een aantal ballonnen op en knoop deze met een elastiekje om de enkels van de kinderen. Zodra de muziek aanstaat proberen de kinderen de ballonnen van het andere kind kapot te trappen.


"...................."(naam van de jarige) hoe laat is het! Dit is een heel leuk spelletje dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. De jarige gaat aan de ene kant van de kamer staan met zijn rug naar de kinderen toe, de kinderen aan de andere kant. Zij roepen "............... hoe laat is het? Waarop de jarige bijvoorbeeld antwoord "drie uur". De kinderen zetten dan 3 passen vooruit. Dit gaat door tot de jarige denkt dat de kinderen dichtbij zijn. Als zij dan weer vragen hoe laat het is roept de jarige "ETENSTIJD" en probeert de kinderen te tikken voor ze weer terug zijn aan de andere kant van de kamer.

Wij wensen u heel veel plezier met het piratenfeestje en hopen dat u niet vergeet te genieten en foto's te maken!

Vindt u een piratenfeest erg leuk voor uw zoon of dochter maar zou u graag wat meer handvatten voor het feestje hebben? Dan kunt u onze piratenspeurtocht bestellen met uitnodigingen, inleidend verhaal, kleurplaat, opdrachtkaartjes, ballonnen, een zakje gouden muntjes en diploma's. Meer informatie vindt u in de webwinkel.