• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Feest tips brandweerfeest

Viert u binnenkort een brandweerfeest met uw zoon of dochter dan delen wij graag onze feesttips met u!

Wanneer de kinderen binnenkomen is het handig voor iedereen een kleurplaat neer te leggen. Omdat de kinderen over het algemeen niet allemaal tegelijk binnenkomen hebben ze zo direct wat te doen. Een brandweerkleurplaat is natuurlijk helemaal goed!

Als alle kinderen binnen zijn laat u ze nog een paar minuten spelen, voor het feestje echt begint. Het begin van een feestje verloopt vaak een beetje rommelig, zijn de spelletjes eenmaal begonnen dan zit de stemming er goed in!

Een feest is niet compleet zonder taart en limonade. Nu wordt taart over het algemeen niet veel gegeten, maar een plakje cake (eventueel zelf te versieren) of slagroomsoesjes dan weer wel! In de webwinkel kunt u brandweerborden, brandweer-rode bekers en servetten bestellen waar de kinderen van eten en drinken. (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

borden brandweer

Natuurlijk horen er bij een feestje ook cadeautjes! Een leuk spelletje is cadeautjes doorgeven op muziek. De kinderen houden allemaal een cadeautje. De cadeautjes worden doorgegeven zolang de muziek aan staat. Als de muziek stopt mag de jarige het cadeautje dat hij vast heeft openmaken. Het zal een enkele keer voorkomen dat de jarige geen cadeautjes vast heeft als de muziek stopt, maar dat maakt het spelletje juist zo leuk. (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

Brandweermannen moeten heel sterk zijn. Door middel van touwtrekken gaan we eens kijken wie het sterkste is. Speelt u het spel buiten dan zet u met stoepkrijt een streep. Binnen legt u een felgekleurd stuk papier neer of plakt deze even vast. Zodra er iemand over de streep gaat heeft het andere team gewonnen. Natuurlijk is het daarna tijd voor revanche... (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

Het volgende spel is vooral leuk om in de tuin te doen. U heeft vier emmers nodig en twee flesjes water (0,5 liter). Verdeel de kinderen in twee teams. Vul twee emmers met water en zet deze ongeveer 10 meter van de streep. Bij de streep zet u de lege emmers. De eerst van elk team krijgt het flesje en rent heel hard naar de volle emmer. Hij vult het flesje en rent snel terug. Daarna gooit hij het flesje leeg in de lege emmer. Het flesje wordt doorgegeven aan de volgende van het team en zo gaat het spel verder. Het team dat als eerste de emmer vol heeft, heeft dit spel gewonnen. (tijdsduur ongeveer 15 minuten)

"Brandweerman hoe laat is het". Dit is een heel leuk spelletje dat zowel buiten als binnen gespeeld kan worden. U gaat aan de ene kant van de kamer staan met de rug naar de kinderen toe en de kinderen aan de andere kant. Zij roepen "brandweerman hoe laat is het?" Dan roept u bijvoorbeeld " het is drie uur". De kinderen mogen dan drie stappen vooruit zetten. Dit gaat door totdat u denkt dat de kinderen heel dicht bij zijn. Als ze dan weer vragen "brandweerman hoe laat is het?" dan roept u "het is etenstijd" en probeert de kinderen te tikken voor ze weer terug zijn aan de andere kant van de kamer. (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

Tijd om wat te eten en te drinken! (tijdsduur ongeveer 5 minuten)

Brandweermannen moeten als zij een brand blussen vaak langs veel obstakels. Maak een parcours met obstakels als bijvoorbeeld een wasmand, stoelen, stapels boeken etc. en laat de kinderen zo snel mogelijk het parcours lopen. Wilt u het spel in wedstrijdverband spelen dan maakt u twee teams en lopen ze parcours als estafette. (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

Voor het volgende spel worden de kinderen weer in twee teams verdeeld. U heeft de volgende materialen nodig: 

twee koffertjes of reistassen. In elke koffer of reistas stopt u:

een helm of pet
een broek (een grote)
een jas of colbertje

Zet op de grond twee lijnen en zet achter de eerste lijn de koffers. Kies in elk team een brandweercommandant. Het eerste kind van elk team gaat klaarstaan en zodra u roept "vuur" rennen de kinderen heel hard naar de overkant. Ze maken de koffer open en trekken de kleren aan. Daarna maken ze de koffer dicht en rennen hard naar de overkant. De teamleden helpen met uitkleden en geven alles terug aan de brandweercommandant die alles weer terug legt in de koffer. Als de koffer weer dicht is mag de volgende uit het team rennen en herhaalt het spel zich. De brandweercommandant mag zelf als laatste heen en weer rennen. Het is een heel druk spel, maar de kinderen vinden het heel leuk om te doen. (tijdsduur ongeveer 10 minuten)


De emmers die u in het eerste spel heeft gebruikt kunt in dit spel ook gebruiken.
U zet twee emmers neer en geeft alle kinderen een snoepje (fruittella of iets anders wat stevig is). De kinderen mogen om de beurt proberen het snoepje in de emmer te gooien. Is het gelukt? Dan mag het snoepje worden opgegeten. (tijdsduur ongeveer 10 minuten)

Blijven de kinderen eten, dan is het er nu ongeveer wel tijd voor. Brandweermannen moeten stevig eten, dus het is leuk om kleine spare ribs aan te bieden met patatjes. Ook kippenpootjes doen het erg goed, deze mogen natuurlijk gewoon met de handen gegeten worden!

Is er nog tijd over dan volgen hier wat algemene feest-tips.

Blaas een aantal ballonnen op en knoop deze met een elastiekje om de enkels van de kinderen. Zodra de muziek aanstaat proberen de kinderen de ballonnen van het andere kind kapot te trappen.

Voor het feestje begint doet u wat M&M's in een schaaltje en laat de kinderen op schrijven hoeveel zij denken dat er in het schaaltje zit. Aan het einde vertelt u wie er het dichtst bij zat. Dit kind mag de M&M's mee naar huis nemen.

Wij wensen u heel veel plezier met het brandweerfeestje en hopen dat u niet vergeet te genieten en foto's te maken!

Vindt u een brandweerfeest erg leuk voor uw zoon of dochter maar zou u graag wat meer handvatten voor het feestje hebben? Dan kunt u onze brandweerspeurtocht bestellen met uitnodigingen, inleidend verhaal, kleurplaat, opdrachtkaartjes, ballonnen, medailles en diploma's. Meer informatie vindt u in de webwinkel.

brandweerspeurtocht